Kiállításaink

Az Etyeki Műhely Alapítvány I. Gyermelyi Művésztelepének kiállítása

2022. 09. 01. – 2022. 09. 04.

Az Etyeki Műhely Alapítvány művésztelepe, a nevezetes Etyeki Műhely régi alkotótáborainak nyomán, első alkalommal került megrendezésre 2022. augusztus 22. és augusztus 30. között, Gyermelyen, a Széchényi Alapítvány művésztelep helyszínén.

SZIGET – KERT – LIGET

A témaként fölkínált szóhármas inspirációs kiindulópont volt az alkotáshoz. Szabad gondolattársítással mindenki tetszőlegesen kapcsolódhatott a témához, akár átvitt értelemben is. A sziget, kert, liget szavak általános jelentésükön túl, metafizikai többletjelentéssel, szakrális töltettel bírnak. A szigetet általában víz öleli körül, a kertet kerítés határolja, a ligetet pedig maga a táj, vagy akár egy város, a ligetétől eltérő minőségű környezetével. Mindhárom helyszín az elvonulás lehetőségét nyújtja; alkalmat a meditációra, elmélkedésre és önvizsgálatra, vagy az aktív munka által a tudatos jelenlétre. Témánk lehetett akár a három helyszín egyike, akár az ott zajló események, de a három szó szinonimái is.

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK: Győrffy Sándor, Hetessy Miklós, Lucza Zsigmond, Miksa Bálint, Nagy Bertalan, Nagy Kristóf, Nagy Niké, Porkoláb Magdolna

Információk

KURÁTOR: LUCZA ZSIGMOND
MEGNYITÓ: 2022. szeptember 1. 18.00
//
HELYSZÍN: 2091 Etyek, Magyar utca 65.
//
MEGTEKINTHETŐ: 2022. szeptember 4-ig, előzetes egyeztetés alapján: muhely.etyek@gmail.com; +3620 622 8 123
TÁMOGATÓ: Emberi Erőforrások Minisztériuma