Programjaink

Mozaik alkotótábor gyermekeknek – „Sárkányos”

2024. 06. 24. – 2024. 06. 28.

Az Etyeki Műhely Alapítvány, „Sárkányos” címmel alkotótábort szervez 7-14 éves gyermekek számára 2024. június 24–28 között, hétfőtől péntekig 9-től 17 óráig.

KÉSZÍTS VELÜNK SÁRKÁNYOS TÉMÁJÚ MŰVEKET KÜLÖNFÉLE KÉZMŰVES TECHNIKÁKKAL!

SÁRKÁNYOS JÁTÉKOK – EDÉNYEK
MOZAIKOK
SÁRKÁNYOS CSEMPÉK
IKONFESTÉS
NEMEZELT ÉKSZEREK
ÓRIÁSSÁRKÁNY ÉPÍTÉSE
TEXTILFESTÉS – BATIKOLÁS
BÁBKÉSZÍTÉS
SÁRKÁNYFEJEK KÉSZÍTÉSE
PAPÍRMASÉ ÁLLATOK
SÁRKÁNYTÁNC
MESESZÖVÉS
SZENT GYÖRGY ÉS A SÁRKÁNY – BÁBOS IMPROVIZÁCIÓ

Az Etyeki Műhely kézműves hagyományait folytatva, – természetes anyagok felhasználásával –játékos formában, mesterségbeli tudást tanulnak a táborozók, idén harmadik alkalommal.
A híres etyeki művészházaspár, Csókos Varga Györgyi és Csákvári Nagy Lajos egykori otthonából kialakított múzeum várja az alkotóművészet iránt érdeklődő fiatalokat.
A kínai „Sárkány éve” adta az ötletet a tábor tematikájához, a mesebeli sárkányt minden korban és civilizációban ábrázolták. A világ egyik fele a sárkányokat jóságos lényként ismeri, a másik felében a sárkány félelmetes, akit le kell győzni! Mi is készítünk legendás sárkányokat különböző anyagokból, a műhelyekben megismert technikákkal. Csoportmunkában egy nagy Táncoló sárkány készítünk kínai mintára, melyet több gyerek kelt életre. A tábor zárónapján, – A Szent György és a sárkány kalandjáték – bábokkal meséli el a királylány megmentésének a történetét.
Ez az időutazás a klasszikus képzőművészet és a mai kézművesség hagyományait ötvözi. A tábor végén kiállításon mutatjuk be a résztvevő gyerekek alkotásait.


Tarnóczi Balázs videója

 

 

Információk

Fizetési információk:
A tábor teljes ára: 59.000.- Ft.
Kedvezményes ár I.: testvérkedvezmény, illetve a környékbéli művészeti iskolák vizuális szakra járó diákjai számára, továbbá május 12-ig történő jelentkezés és díjfizetés esetén: 39.000.-Ft.
Kedvezményes ár II. : május 13-tól június 8-ig történő jelentkezés és díjfizetés esetén: 49.000.-Ft.
A kedvezmények nem összevonhatóak.

Adatok az utaláshoz: Etyeki Műhely Alapítvány 11708001-22245209
Közleményben kérjük a gyermek nevét és a Mozaik szót feltüntetni.